Bildet er lånt av www.siste.no. Foto: Stian Lysberg Solum.

 

Et stykk sliten jente har inntatt sofaen etter en dag med «Norge rundt på 6 timer». Vel, det føles i hvert fall slik etter å ha kjørt utrykning på kryss og tvers av Østlandet i går og i dag. Om få uker har jeg oppkjøring på 160 (utrykningsertifikatet) og grunnet ferieavvikling har vi ikke fått startet opplæringen før nå. Og bare for å gjøre det hele litt verre for meg selv reiser jeg straks til syden og blir borte i en uke, så da blir det jo ingen kjøring. Derfor blir det intensivt i to uker, men det klarer jeg.

 

 

Jeg har virkelig undervurdert hvor sliten jeg blir i hodet av å kjøre utrykning så mange timer i strekk, spesielt når jeg i tillegg har et hode som er fullt av enkelte tanker og bekymringer for tiden. Man må konstant følge med på både egen kjøring og ikke minst andre bilister, og det er ikke rom for å være uoppmerksom i èt lite sekund. For det første holder vi en fart opp mot 160 km/t og for det andre blir bilister ofte både stresset og usikre når de oppdager blålys og sirener, så det skal veldig lite til før en ulykke oppstår – og det vil vi overhodet ikke at skal hende, til tross for vår høye fart skal vi alltid kjøre så forsvarlig som mulig.

 

 

På onsdag kjørte jeg 3 timer alene og var helt kjørt i hodet, men i dag var vi heldigvis to som byttet på å kjøre hver time. Det ble jo ikke så mye mer avslapping i «pausene» da en del av kurset er å sitte på når andre kjører utrykning for å observere og lære, men øynene fikk i hvert fall hvilt seg litt før det var på’n igjen. Jeg skal ikke legge skjul på at det er ufattelig gøy og lærerikt, man lærer å kjøre på en helt annen måte og man blir så utrolig oppmerksom i trafikken. I tillegg er jeg heldig og har en dyktig og artig kjørelærer, så selv de farlige situasjonene som brått oppstår når folk ikke bruker speil (kremt, de er på bilen av en grunn folkens!) prater vi om og vinkler til en lærerik opplevelse.

 

I dette øyeblikk sitter jeg godt plantet i sofaen med en varm kopp solbærsaft og Kakekrigen på tv. Øyelokkene blir bare tyngre og tyngre, så det tar nok ikke mange sekundene før jeg slokner på sofaen når dette innlegget er publisert, hehe.

I morgen kommer det forresten en ny oppskrift på bloggen, så det er bare å glede seg!
Nååå sovner jeg faktisk, så jeg ønsker dere en fortsatt fin torsdag 🙂