For noen uker siden kom jeg over en ny variant av sunnere muffins og resultatet ble så vellykket at jeg vil dele oppskriften med dere! Skaperen av denne oppskriften er selve Linda Stuhaug, så det kom jo ikke som noen overraskelse at de ble vellykket. Jeg valgte å lage muffinsene med grovt mel, noe som resulterte i mer mettende og ikke fullt så søte muffins. Disse muffinsene passer nok bedre som et lite tilskudd ved siden av frokosten eller lunsjen, og ikke som en søt dessert etter en middag 🙂

 

 

· YOU WILL NEED ·

 

· 2 modne bananer
2 ripe bananas

· 150 g kesam
150 g quark

· 80 g havremel
80 g oatmeal

· 30 g fullkornshvetemel (eller en annen type for mindre grove muffins)
  30 g Whole-wheat flour (or another type)

· 2 ts bakepulver
2 tsp baking powder

· 80 g sukrin
 80 g sukrin

· 3 egg
3 eggs

· 1 ss kakaopulver
1 tbsp cocoa powder

· 0.5-1 dl vann hvis nødvendig
0.5-1 dl water if necessary

 

 

 

· THIS IS HOW YOU MAKE IT ·

 

1. Sett ovnen på 180 grader. Mos bananen til en klumpfri røre og tilsett kesam og egg.
Set the oven to 180 degrees. Mash the banana with a fork and then add quark and egg.

 

 

2. Rør inn havremel, fullkornshvetemel, bakepulver og sukrin til en jevn røre. La røren svelle i 3-4 minutter før du tilsetter litt vann hvis røren blir for tykk.
Mix in oatmeal, whole-wheat flour, baking powder and sukrin for a smooth batter. Let it swell 3-4 minutes and then adjust with water (if necessary)

 

 

3. Del kakerøren i to deler og tilsett kakaopulver i den ene delen. Fordel kakerøren lagvis i muffinsformene og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
Divide the cake batter into two and add cocoa into one part. Distribute the batter in 2-3 layers in muffin molds. Bake them in the middle of the oven for approx. 15 minutes or until the muffins are golden.

 

 

 

· Bon appetit ·